Power Miners, Atlantis, etc.
Gebruikers-avatar
User

dip

Rang

premium

premium
Berichten

5550

Geregistreerd

Wo Nov 23, 2005 11:33

Woonplaats

Groningen

7066 - Alien Conquest - Earth Defence Headquarters

door dip » Wo Aug 17, 2011 21:07

7066 Earth Defence Headquarters
Afbeelding
Stats: 2011, €99,99 S@H, 879 parts, 5 minifigs + 1 headsucker!, 8-14 jaar
De doos is voor ongeveer de helft gevuld met 7 zakken, 2 bouwboekjes en 2 stickervellen. Boekje 1 begint met de minifigs. 1 wetenschapper, 2 soldaten, 1 aliensoldaat en een alien piraat. Het hoofd van de piraat bestaat uit 3 delen; het bedrukte hoofd, een onbedrukte groen doorzichtige hoofd en daarop de hersenen. Meer later of de niewe guns van de mensen.

De bouw gaat verder met de alien ufo (mooi met paars en fluorescerend gele highlights), een capsule om aliens gevangen te houden en trekkertje om brancard of de capsule te vervoeren. Zakje 1 is klaar de kids kunnen spellen. Is zo’n brancard nou echt nodig? Wat kan zo’n alien een stoere soldaat nou aandoen? Oh, onderstaande ziet er wel ernstig uit, misschien is de brancard toch wel handig.
Afbeelding
Afbeelding
Het vliegtuig wordt daarna in elkaar gezet. Het vliegtuig is in de "vic viper" stijl oa veel gemaakt door NNENN. NNENN is vorig jaar overleden en als tribute is zijn naam op het model gekomen. Een mooi gebaar op een elegant vliegtuigje. Wat ik vooral mooi vind is de 8-lange antenne die wordt ingekapseld aan zijn onder én bovenkant. De kleurencombinatie van blauw met geel is hier niet zo nadrukkelijk aanwezig als op de truck, waarschijnlijk door de aanwezigheid van het vele trans oranje wat ook goed kleurt bij het blauw.
Afbeelding
De volgende bouw is het voorste deel van de truck. De bouw is niet moeilijk, stukje snot voor de bumper maar verder niks bijzonders. De wagen is ingedeeld in 3 gedeeltes. De bestuurderscabine (met het stuur rechts!?), een plek voor de gevangeniscapsule en door glas gescheiden van de alien capsule een observatieruimte. Het interessante is dat de wetenschapper dus gescheiden is van de alien maar dat er gewoon een opening is naar de bestuurderscabine. Ach, die soldaten zijn waarschijnlijk wel wat gewend.
Afbeelding
De achterste wagen bevat een ziekenboeg om head suckers van hoofden te verwijderen. De preciese details worden niet weergegeven, maar ik gok dat er een plop geluid bijhoord. Er hangen 2 spuiten in de wagen, mooi om te zien dat dingen uit de collectible minifig serie terug komen in reguliere sets. Verder zijn er twee kastjes in de wagen, eentje bevat een laptop, de ander een verrekijker en een “mechanical claw”. Afbeelding Nou zou je kunnen denken dat handig een verrekijker zullen ze vast nodig hebben. En die claw dat moet waarschijnlijk een baco ofzo voorstellen. Helemaal goed, echter toevalliger past dit ook:
Afbeelding :omg:
Afbeelding
De voorkant en achterkant kunnen op meerdere manieren worden gebruikt. Los van elkaar, Strak aan elkaar of (via een vernuftig uitschuifsysteem) als trekker met aanhanger. Op dat moment laat de set wel zijn zwakke plek zien. Aan elkaar gekoppeld is het net een amerikaanse auto; rechtuit prima maar bochten zijn niet te nemen. Uitgeschoven wordt het iets beter maar wringt het nog steeds in de bochten. Op een stroeve ondergrond (hout) hebben de wielen nog steeds zoveel grip dat ze er af en toe af lopen (ze zitten vast met een simpele axle pin, niet heel stevig dus). Op iets als vloerbedekking zijn er haast geen problemen meer.

De bouw wordt afgemaakt door de missile lauchers en vliegtuig laucher.

Conclusie: Het is wel duidelijk dat Mark Stafford achter het desig zit. Overal zijn dingen open te klappen, en komen voertuigen te voorschijn. Duidelijk verwant aan agents truck die ook door hem is ontworpen. Ook herinnert hij mij aan de 6783 een ruimtevaartuig die ook op allerlei manieren uit elkaar kon en overal deuren en dingetjes had.
Voor de doelgroep is dit echt een uberding volgens mij, aliens, trucks, vliegtuigen, alles zit er in; wat wil je nog meer? Wat je iets minder wil is de prijs, voor het volle pond had ik hem niet gekocht.

Een dikke 9, punten aftrek voor de rij eigenschappen en de prijs.

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

[*]